Servicii - Implant dentar

Implantul dentar este un inlocuitor biocompatibil pentru radacina unui dinte. Realizat din titan de inalta calitate, tratat special si fixat printr-o procedura chirurgicala simpla, acesta se integreaza in structura osoasa a maxilarului si foloseste ca suport pentru fixarea coroanei dintelui sau puntii. Implantul dentar asigura o masticatie normala, comparabila cu cea a dintilor naturali. In plus, implantul dentar opreste atrofia osoasa, previne migrarea dintilor si retractia gingiei.Tot cu ajutorul implanturilor (in cazul in care suportul osos permite) dispare si disconfortul dat de proteza mobila realizandu-se punti fixe pe aestea.

Astazi, implantul de success si cel mai des folosit in lumea medicala dentara este reprezentat de implantul dentar din titan, care se osteotintegreaza endo-osos cu succes (cu alte cuvinte, implantul care se insereaza complet in osul maxilar sau mandibular si in jurul caruia se formeaza os). 

Pe langa implantul din titan, in ultimii ani, s-a remarcat folosirea pe scara din ce in ce mai larga si a implantului din zirconiu.