Servicii - Cum alegi pasta de dinti

Pentru intarirea smaltului dentar, este esential sa folosesti o pasta de dinti cu fluor. E bine ca adultii si copiii sa aiba paste de dinti separate. Fluorul in genere este extrem de toxic pentru organism, la fel si pentru microorganismele din cavitatea bucala, dar este extrem de benefic in catitati optime pentru mineralizarea smaltului.

Cand cumperi o pasta de dinti, tine cont de urmatoarele recomandari (atentie! numai cu avizul stomatologului):

  • Pentru o curatare mai puternica, alege paste mai putin abrazive; cele mai indicate sunt cele care contin bicarbonat de sodiu (baking soda).
  • Daca ai probleme cu gingiigle (sangerari, retrageri ale gingiei), alege o pasta de dinti fara abrazivi.
  • Daca dintii tai sunt sensibili la variatiile de temperatura, consulta medicul stomatolog, care iti va recomanda o pasta de dinti speciala.
  • Daca vrei o pasta de dinti care albeste dintii, e bine sa stii ca folosirea indelungata a acesteia poate ataca smaltul dintilor. In cazul in care tii neaparat sa ai dintii foarte albi, apeleaza la cele mai recente metode de albire a dintilor, care se practica in cabinetele stomatologice moderne.
  • Cantitatea de mentol continuta in pasta este importanta – are gust placut si efect antibacterian, mentolul actionand mai multa vreme in cavitatea bucala si in zone greu accesibile periajului normal.
  • Indiferent de tipul de pasta ales, nu uita ca numai un periaj corect – ca tehnica, durata si frecventa – completeaza calitatea pastei de dinti.