Servicii - Cariile dentare

La exterior, dintii prezinta o structura dura numita smalt formata din fascicule mineralizate dispuse vertical. In timpul mesei, pe suprafata dintilor se formeaza o substanta acida care se infiltreaza in fasciculele smaltului. In urma acestui proces de demineralizare se pot forma puncte sensibile pe suprafata dintelui. Nedepistate, aceste suprafete se deterioreaza ducand la formarea cariilor. Fluorul ajuta la prevenirea, dezinfectia si deteriorarea dintilor incetinind procesul de distrugere a smaltului si grabind procesul natural de remineralizare. Imaginile microscopice de pe suprafata ocluzala a dintelui arata actiunea fluorului la nivelul smaltului dentar.

 
Sursele de fluor la indemana sunt apa potabila cu continut de fluor, pasta de dinti si apa de gura. Daca apa potabila pe care o consumati are un continut scazut de fluor,atunci la recomandarea medicului acest continut de fluor se poate suplimenta prin paste de dinti,ape de gura ,picaturi sau tablete.
 
Aceste tratamente se administreaza pentru stoparea procesului de deteriorare a dintelui. Daca suprafetele sensibile raman netratate, se pot forma carii care trebuiesc tratate. Neglijate, cariile superficiale se adancesc, ajungand la radacina dintelui si la camera pulpara, dand nastere abceselor dentare. Pentru tratarea lor e nevoie de tratamente de canal mai dureroase si de mai lunga durata.